Farger - CMYK, RGB og Pantone

Å velge farger for logoen er noen ganger en veldig vanskelig jobb. Du forteller designeren du ønsker limegrønn, og designeren gir deg limegrønn, men denne limegrønne fargen er ikke den du ville ha, og når du deretter skriver den ut, er den enda mer annerledes. Dessverre så er dette noe som skjer ofte når du bestiller logo online. På grunn av dette blir begge sider frustrert... og ferdigstilling av prosjektet ser ut som en endeløs oppgave. Heldigvis så er det muleg å unngå dette. Hvordam?

  

Farger kan defineres i 3 fargesystemer (faktisk så er det flere, men vi vil diskutere bare de vanligste) - CMYK, RGB og Pantone. Hvert system brukes til ulike formål, så om du har litt peiling på dette vil det hjelpe deg til å velge riktig fargesystem i forhold til det du trenger.

RGB - rød, grønn og blå

Dette er definisjonen av farger som du ser på skjermen - tv og andre fargedisplay. Som navnet antyder, er fargene her laget ved å blande rød, grøn og blå. For eksempel en blanding av rødt og grønt vil bli gult. Intensiteten av hver av de 3 fargene på i blandingen avgjør fargene vi ser på skjermen. Intensiteten for hver - rød, grønn og blå defineres på en skala fra 0 til 255. Det endelige resultat kan også defineres ved en HEX farge på 6 siffer, som f.eks # 0000ff som er hex fargen for blå. LogoQuicker gir deg web-filer, som ikke bare er i riktig filformat for daglig bruk på skjermen, men også i de rette fargene for skjermbruk RGB. Merk at vanlige fargeskrivere skriver ut i RGB farge format i motsetning til de profesjonelle som må ha CMYK og Pantone fargekoder.


CMYK

Denne forkortelsen står for cyan (blå ) , Magenta ( rosa / rød ), gul og sort, og når de blandes danner de mange forskjellige farger. Det er derfor de er trykkfarger, og du kan finne de i kildefilene som tilbys av LogoQuicker. Et bilde som er skrevet ut er dannet av millioner av små “prikker” ved siden av hverandre. For å danne hele bildet blandes alle prikkene sammen og former bildet med den ønskede fargen, det er derfor CMYK er det beste valget når en logo har mange farger eller gradienter. Dette har også sine negative sider, noen ganger kan fargene variere fra et sted til et annet.

Pantone

Også kjent som PMS - Pantone-systemet.
Nøyaktigheten av fargene er kritisk når det gjelder design. Fordi det du ser på skjermen er aldri det som vil dukke opp på et ark, designere trenger en standardisert fargetast. Det kan være veldig frustrerende å se logoen som du har sett for deg se dypt blå ut på brev, blågrønn på visittkort, og lys blå på konvolutter. En måte å forhindre dette på er ved hjelp av en standardisert fargetilpasningssystem, for eksempel Pantone-systemet. Selv om pantone er ikke det eneste farge system, er det den mest brukte og den som de fleste skrivere forstår. Bortsett fra å være i stand til å ha konsistens, kan pantone systemet danne farger som ikke kan blandes i CMYK.

 

LogoQuicker gir deg kildefiler, hvor vektorfiler er i trykk farger CMYK / Pantone eller begge, og web-filer er i RGB-farger. Vi håper at informasjonen ovenfor var nyttig for deg.

 

Bestill din nye Logo!