I hvilken filformater bør logoen din være?

 
Ofte, vil folk bestille en logo og tenke kun på hvordan den vil se ut grafisk, som selvfølgelig er det viktigste, men de tenker ikke på hva de får som sluttprodukt. Derfor bestemte vi på LogoQuicker å skrive om dette emnet slik at til og med folk som ikke vet noe om design og filformater vil vite hva de får, eller hva de bør be om fra designere når de bestiller en ny logo. Vi vil prøve å forklare dette så enkelt som muleg.
 
 
Hvordan er logoen skapt?
Først la oss starte med hvordan logoen er laget. Alle profesjonelle designere vil arbeide ut logoen i en vektor programvare som Illustrator , Coreldraw eller IncScape. Merk, logoer er ikke laget i Photoshop, dette er et programvare for redigering av bilder, men ikke for å lage logoer. Det er derfor best å bytte designer, om de forteller deg at din nye logo vil bli laget i Photoshop, eller at kildefilene vil være i PSD -format ( Photoshop-format ).

Hva er en vektor fil?
Som sagt ovenfor, er logoer laget i vektor programvare og de mest brukte vektor formatene er EPS, AI og PDF. Den store fordelen med vektorfilerer at figurene i dem er basert på matematiske formler slik at oppløsningen forblir den samme uansett om du strekker de logoen ut. Dette gjør vektor formatet det beste valget i de meste tilfeller.

Og hva om jeg ikke har vektor programvare og om jeg ikke kan bruke den?
Du kan ikke redigere vektor filformater uten programvaren, men du kan enkelt se innholdet i PDF-format, noe som nå nesten hver datamaskin har muligheten til å gjøre. Det som er viktigere er ikke hvordan du redigerer disse filene, men hvordan og hvor du bruker dem senere. Høy oppløsning er meget viktig om du ønsker å printe logoen din på t-skjorter eller på firma bilen f.eks. Det er derfor at vektorfiler ofte kalles også print filer. Så neste gang du bestemmer deg for å bestille t-skjorter, selskapets merkede materialer eller gjøre en stor plakat med den nye logoen din, vil du måtte oppgi logoen i en av de populære vektor formatene. Merk at vektor logo-filer, med mindre spesifikt bedt om, er med transparent bakgrunn. Når du ser dem så er de som regel på hvitt bakgrunn, men dette er rett og slett fordi at datamaskinen vil alltid sette hvit bakgrunn på transparante objekter.


Hva er et raster -fil?
Som du kan anta , er en rasterfil alt som ikke er vektor :) rasterfiler(også kalt bitmap eller web-filer ) er de filformatene som du sannsynligvis bruker oftest JPG og PNG. Selvfølgelig finnes det andre raster formater som BMP , GIF og mange andre mindre populære. Rasterfiler er laget av piksler - mange svært små firkantede prikker av forskjellig farge som sammen blir til ett bilde . Jo flere piksler bildet har , jo bedre er dens oppløsning. Akkurat som på kameraet, jo flere piksler den kan fange, jo bedre blir bildene , samme med rasterfiler , jo flere piksler de inneholder jo bedre blir resultatet.
Og hva er fordelene og ulempene med rasterfiler?
Sannsynligvis deres viktigste fordel er det at alle kan bruke dem lett, du trenger ikke å være en designer, til å plassere noen spesielle effekter på dem, eller gjøre små endringer . Du kan enkelt plassere dem i dokumenter, presentasjoner , eller nettside. Noen individuelle fordeler ved de ulike formatene er : transparent bakgrunn for PNG -format, mulighet for enkel web animasjon for GIF og igjen gjennomsiktig bakgrunn. Dette er også grunn til at LogoQuicker gir sine kunder den endelige logo i JPG og PNG , for daglig bruk i Office-dokumenter , e-signatur eller nettside.

Så, det beste alternativet er å motta både vektor- og rasterfiler. Vektorene som “ Mester “ kildefiler for fremtidig bruk i print og raster filer for dagleg bruk.